Výlet historickým vlakom Erdődy aj do Hvezdárne a planetária M. R. Štefánika

Toto podujatie je organizované hlavne pre návštevníkov z Trnavského kraja, ktorí chcú spoznať aj niečo tu u nás, v Hlohovci. Miestni návštevníci sú vítaní výhradne po telefonickej konzultácii ohľadne naplnenosti vlaku na čísle 00421 33 730 1828 za vstupné na podujatie 4 eurá na osobu.

Vydajte sa vo vybrané prázdninové soboty na neobyčajnú jazdu a staňte sa súčasťou hry, ktorá zaujme malých aj veľkých cestujúcich. Cieľovou stanicou Výletného vlaku Erdődy je mesto Hlohovec, kde v rámci celodenného programu pripraveného Trnavským krajom zážitkov navštívite Hlohovský zámok, Vlastivedné múzeum, ale aj Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika.

Cieľovou stanicou výletného vlaku Erdődy bude niekdajšie panstvo tohto šľachtického rodu. Vždy v sobotu 15. a 22. júla, 5. a 26. augusta sa odvezú výletníci z Trenčína cez Nové Mesta nad Váhom, Piešťan a Leopoldov do Hlohovca v drevenom vozni Krásavec z roku 1911, ktorý bude ťahaný motorovým rušňom Veľký Hektor a 19. augusta bude na trase Bratislava – Trnava – Leopoldov – Hlohovec vypravený vlak s parnou lokomotívou Mazutka. V cieľovej stanici môžu obdivovať zrekonštruovaný Hlohovský zámok a iba pre nich bude sprístupnené aj vzácne Empírové divadlo. Ďalšími zastávkami sú župné Vlastivedné múzeum, Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika a veža Kostola sv. Michala, archanjela, z ktorej je skvelý výhľad na celé okolie a bežne nie je pre verejnosť otvorená.

Ochotníci z kočovného Divadla z Malého Ríma vo vlaku sprostredkujú prvú časť príbehu jedného z najdôležitejších šľachtických rodov Uhorska. Vďaka krátkym filmom z dielne Divadla Jána Palárika v Trnave spoznáte jednotlivých členov rodu Erdődy. Rozprávačkou je grófka Helena, ktorá vám predstaví svoju najbližšiu rodinu – manžela Feryho, svojho prvorodeného syna Imreho i prostorekú tetu Alžbetu. Dobrodružstvo vyvrcholí na Hlohovskom zámku. Výletníci sa budú s mapou prechádzať po areáli tejto vzácnej pamiatky a objavovať QR kódy, ktoré im sprostredkujú ďalšie časti veľkého príbehu. Dozvedia da, že Erdődyovci to vôbec nemali ľahké. Museli spĺňať náročné požiadavky cisárskeho dvora, aby boli dobrými hostiteľmi hlavy rakúsko-uhorskej monarchie.

Lístky aj grafikon Výletných vlakov nájdete na krajzazitkov.sk: https://krajzazitkov.sk/zazitok/vyletny-vlak-erdody-hektor/