Konferencia Štefánik a veda

Tento ročník konferencie M. R. Štefánik a veda bude prvým ročníkom konferencií na počesť M. R. Štefánika. Tento významný Slovák sa počas svojho života venoval mnohým oblastiam a každý rok bude konferencia zameraná na jednu z nich.

Konferencia sa bude konať v priestoroch prednáškovej sály Hotela Jeleň a v priestoroch Hlohovského zámku.  Popularizačné prednášky sa budú konať v priestoroch planetária HPMRS. Konferenciu Štefánik a veda organizuje Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci v spolupráci so Spoločnosťou M. R. Štefánika, Slovenskou astronomickou spoločnosťou, Slovenskou ústrednou hvezdárňou, Astronomickým ústavom SAV a historickým ústavom SAV.

Konferencia M. R. Štefánik a veda sa bude venovať osobnosti M. R. Štefánika, astronómii, predovšetkým Slnku a premenným hviezdam, vývoju leteckej a astronomickej techniky, meteorológii, fotografii a spoločensko – historickému kontextu doby. Súčasťou konferencie bude aj spoločenský program. Hostia budú pozvaní na prehliadku umeleckej výstavy.

Viac informácií o konferencii nájdete tu: http://stefanik.hvezdaren.org/